Jonas' præsentationsportfolio

Som nævnt på forsiden, bruger jeg p.t. min fritid på at lave en mini-tegneserie. Her tager jeg som regel ikke udgangspunkt i hvad jeg har lært på min uddannelse, men lægger derimod vægt på mine egne kreative evner alene, og som det eneste "værktøj", i gennemgangen af min process.
I denne underside, er der vist tre produkter - hvert produkt er et panel fra min igangværende mini-tegneserie -, og ud for hvert produkt følger en bekrivelse med, af nogle af de visuelle virkemidler der har som jeg har lagt vægt på, under processen. I jeg gør kun brug af to farver når jeg laver tegneserie, sort og hvid; jeg har altid arbejdet nemmest med detaljer, hvis jeg slipper for at farvelægge og desuden ikke skal til at gøre mig i at skabe skygge, via grå blyant-farve.

1. panel, s. 1, af mini-tegneserien.

De tre karakterer er i dette panel i centrum og dermed i fokus. De tilføjed effekter rundtom karakterene, forøger brugerens fokus på karaktererne. Hvis man kigger på karakterernes ansigter, vil man nemt kunne se at der skydes mest lys på den forreste, næst-mest/-mindst lys på karakteren til højre og mindst lys, på karakteren til venstre. Belysningen er vist, i kraft af den kridhvide farve, mens skyggerne er vist i kraft af pigmentlinerens kulsorte farve.

2. panel, s. 1, af mini-tegneserien.

Karakterens ansigt er rig på detalje, og der er særlig meget liv i øjnene, hvilket ses i pupillernes glimt, og regnbuehindens kombination, af hvide og sorte rum.
Skyggerne omkring øjnene og på ansigtet, giver karakteren liv, og man får et indtryk af at det er et menneske der ses, på panelet.

3. panel, s. 1, af mini-tegneserien.

Karakterens som skal være i fokus i dette panel, er placeret i centrum, ligesom de tre karaktere i det 1. panel. Den tilføjede effekt rundtom karakteren forøger ligeledes fokus, på det der bør være panelets første øjekast. De ekstra mange detaljer, der er lagt i karakteren - ift. detaljemængden ved de tre karaktere forneden på panelet -, er ydermere med til at fremme denne fokus, og karakteren i centrum bliver samlet set med sin placering på panelet, effekterne rundtom sig og sine mange detaljer, det som man bedst vil kunne huske, fra netop dette panel.